11 June

Generations of Love, 14-6-2008

(sorry, available in dutch only)

“In the beginning there was Jack and Jack had a groove and from this groove came the groove of all grooves and while one day when Jack was viciously throwing down at his box Jack rolled and declared: ”LET THERE BE HOUSE” and Housemusic was born”

De zaden van House muziek, geplant door disco en grootgebracht door de pioniers in Chicago hebben een rijke jungle aan (sub) genres en spin-offs voortgebracht die tegenwoordig DANCE genoemd wordt. Sinds de tijd dat er sprake is van jeugdcultuur groeien verschillende generaties jongeren op met dezelfde muziekstroming die als oorspronkelijke boodschap verbroedering heeft.

Toegegeven; de eerste house producties zagen het licht al in 1986/87. Toch was 1988, ook wel de tweede Summer Of Love genoemd, (de eerste Summer Of Love was TIJDENS het hoogtepunt VAN de hippiecultuur in 1967) het jaar waar alles samenkwam. De vermoeide dansvloer van de jaren tachtig – met soul, pop, reggae, jazzfunk, new romantic en swingbeat – bleek ineens geschiedenis. Via Ibiza en Londen waaide het virus over naar het vasteland en in Nederland bracht dit nog extra euforie door het winnen van het EK88……Wouters…van Basten…wordt dit de beslissing…ja…ja..van Basten! Het werd een warme zomer en mede door de nieuwe drug XTC verbroederde de F-side en dansten zelfs de gangsters hand in hand in de clubs. De “Ride of a Lifetime” was begonnen.

Nu, 20 jaar later gaan we dit schitterende jubileum vieren met een heuse original warehouse partij in de lokatie die hiervoor het beste geschikt is: de W(are)esterunie. De muzikale focus ligt deze avond terecht op de sound van de pioniers van het eerste uur. Op de soul en hoopvolle sound die in die beginjaren het TOGETHER gevoel zo versterkte en het idee gaf dat de Promised Land binnen de muren van de club was en de buitenwereld niet meer bestond. Deze “andere tijden” worden tot leven gebracht door DJ’s die vanaf het begin van deze revolutie hun sporen op vele internationale dansvloeren hebben verdiend en achtergelaten. Dat zijn de specialisten in het overbrengen van dit gevoel.

COME TOGETHER AS ONE!!

Lineup: Roog, Robert Owens, Marcello + guests.
Entrée: 15,- (vvk via www.chemistry.nl )
Tijd: 22:00
Locatie: WESTERUNIE, Klönneplein 4 – 6 1014 DD Amsterdam
Site: www.Chemistry.nu

News | Archive